Ritakoski valmistunut ja avoinna yleisölle

Viimeinenkin koski ympäristöineen on nyt valmis ja avoinna yleisölle. Yli kahden vuosikymmenen työ ja kolmen vuoden loppurutistus ovat nyt maalissaan, ja vihdoin päästään nauttimaan työn hedelmistä.


Padonpurkutyön takia syksyn suljettuna ollut Ritakoskentie on jälleen avoinna liikenteelle. Ritakoskelle pääsee sitä kautta autolla laajennetulle paikoitusalueelle. Jalan tai polkupyörällä kulkeville on nyt uusi turvallinen kulkuyhteys kevyen liikenteen väylältä VT6n sillan alitse. Kulku joelle ja Ritakoskelle siis sitä kautta, ei VT6n yli! Lahnasenkoskelle pääsee myös Änkilänsalon puolelta ja Kangaskoskentien kautta. Änkilänsalon puolelta lähtevä Lahnasenkoskentie ei ole säännöllisen talvikunnossapidon piirissä.


Joen virkistysalueilla ei ole talvikunnossapitoa, joten siellä tulee liikkua varoen. Korkean vedenpinnan takia ainakin Lahnasenkosken rantaraitilla on nyt vettä ja jäätä, joten se on syytä huomioida ulkoiluvarustuksessa. Myös kävelysillat koskilla ovat jäisiä ja liukkaita, erityisesti tulee varoa kaltevia luiskia ja portaita talvikeleillä.


Tervetuloa tutustumaan omatoimisesti Ritakosken uuteen ilmeeseen! Viralliset avajaiset koskella järjestetään myöhemmin ensi kesäkuussa.

Kuvat: Hanna Ollikainen, Ekvas, 12/2023